حیوانات خانگی و کرونا ویروس

کرونا ویروس و حیوانات خانگی، یکی از دغدغههای امروز جهان است. ترس از انتقال و یروس توسط حیوانات خانگی از چالشهای اساسی این روزگار است. از زمانی که در مارس ۲۰۲۰ سازمان بهداشت جهانی همهگیری کروناویروس را اعلام کرد، بسیاری از مردم که حیوانات خانگی داشتند دچار وحشت شدند. ما در این مقاله پت جان میخواهیم در مورد این ترس صحبت کنیم.
چون گمان میکردند حیوانات خانگی آنها منبع انتشار ویروس در محل زندگی آنها شوند.اما هرچه از زمان همهگیری گذشت دانشمندان بیشتر به این نتیجه رسیدند که حیوانات خانگی نمیتوانند عامل انتشار کرونا ویروس شوند.
اما آنچه مشخص است دانشمندان هنوز اطلاعات کافی در این زمینه ندارند و هر روز اطلاعات جدیدی در این زمینه بیان میشود. یکی از موسساتی که در این زمینه اطلاعات خود را بهروز رسانی مینماید موسسه CDC آمریکا است که آخرین ورژن اطلاعات کروناویروس و حیوانات خانگی اینگونه بیان شده است.
- براساس اطلاعات محدودی که تا به امروز در دسترس است، این خطر که حیوانات که کروناویروس را به افراد منتقل کند بسیار کم است.
- به نظر میرسد کروناویروس، ویروسی است که باعث میشود در برخی از شرایط، از انسان به حیوانات خانگی منتقل شود.
- با حیوانات خانگی مانند انسانها رفتار نمایید، همانگونه که در زمان قرنطینه اجازه نمیدهید، فردی با خانواده ملاقات کند اجازه ندهید، حیوانات با افراد خارج از خانه تعامل داشته باشند.
- ما میدانیم گربهها،سگها،چند نوع دیگر از حیوانات میتوانند به ویروس کرونا آلوده شوند اما اینکه حیوانات به انسان این ویروس را منتقل کنند بسیار احتمال ضعیفی دارد.
همچنین این سازمان دربارهی کوید۱۹ و حیوانات خانگی در زمان قرنطینه، در آخرین ورژن خود اینچنین بیان کرده است:
- درصورت امکان گربهها را در داخل خانه نگهدارید و اجازه ندهید که آزادانه پرسه بزنند.
- سگها را حداقل دو متر از دیگران دور نگه دارید.
- برای حیوانات ماسک استفاده نکنید.
- هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس از پوست،خز و یا موی حیوانات خانگی وجود ندارد.حیوانات خانگی خود را با مواد ضدعفونی کننده شیمیایی مثل الکل، پراکسیدهیدروژن و یا هر محصول ضدعفونی کننده که برای حیوانات استفاده میشود استفاده نکنید.
آنچه خواهید خواند
حیواناتی که بیمار شده اند
در مطالعاتی که در بعضی از کشورهای جهان مثل هنگ کنگ،هلند و آمریکا انجام شد حیواناتی را پیدا کردند که ویروس کرونا در آنها مثبت اعلام شده بود.یک ببر در باغ وحش نیوریوک، تعدادی سمور در یک مزرعه در هلند، و دو سگ در هنک کنگ از جمله حیواناتی بودند که آزمایش کروناویروس آنها مثبت اعلام شد.اما نتیجهای که از این مشاهدات گرفته شد، آن بود که هیچ انتقال حیوان به انسان ویا حیوان به حیوان باعث ایجاد کرونا نشده است، بلکه این انسانها بودن که عامل انتقال ویروس به حیوانات بودهاند.
توصیههای سازمان جهانی بهداشت حیوانات OIE
اگرچه احتمال انتقال ویروس کرونا از حیوانات به انسان بسیار پایین است،اما باید به این نکته اذعان کنیم که دانستههای ما دربارهی ویروس کرونا بسیار پایین است و اینکه در آینده به نکات دیگری دربارهی ویروس کرونا و حیوانات دست پیدا کنیم بسیار زیاد است.
لذا توصیه میشود قبل و بعد از دست زدن به حیوانات خانگی دستهای خود را بشویید، همچنین قبل از اینکه غذای حیوانات خانگی را به آنها بدهید دستهای خود را بشویید. سازمان بهداشت جهانی حیوانات شستن دستها بعد از لمس فضولات حیوانی را نیز لازم میداند.ی کی از مشکلاتی که در زمینهی حیوانات خانگی وجود دارد.
وجود افراد علامتدار کروناویروس در کنار حیوانات است.اگر شما به کروناویروس مبتلا شدید حتما در زمانی که کنار حیوانات خود قرار میگیرید از ماسک استفاده کنید، اگر وضعیت بیماری شما شدید و نیاز به بستری در بیمارستان داشتید حیوان خود را نزد دوست ویا فردی که علاقهمند به نگهداری حیوانات باشد بسپارید.
در کشور آمریکا آژانسهایی هستند که این کار را انجام میدهند اگر شما موسساتی را میشناسید که در کار نگهداری حیوانات هستند حیوانات خود را به آنها بسپارید.
حداقل سه دلیل وجود دارد که نگهداری حیوانات در زمان همهگیری کروناویروس و زمانی که در خانه بستری هستید بهنفع شما است.
اول: آنکه بلاهای قبلی مثل ویروس سارس نشان داد حیوانات خانگی در جدایی از اهالی خانه دچار مشکلات خاص خود میشوند و نمیتوانند با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنند
دوم: وجود حیوانات خانگی در کنار انسان نشان داده است که انسان کمتر دچار اضطراب میشود بهخصوص در زمان بیماری که فرد بیمار میتواند با حیوان خود تعامل برقرار نماید.
سوم: پناهگاههای حیوانات بهدلیل حضور زیاد حیوانات مکان خوبی برای نگهداری از حیوانات شما نیست
برای همین توصیه میشود تا زمانی که شما مجبور نیستید و در خانه حضور دارید از حیوانات خانگی خود مراقبت نمایید.
کرونا ویروس در سگها
کرونا ویروس در سگها نیز خود را نشان داده است.تظاهرات این بیماری در سگها بیشتر به صورت گوارشی است.معمولا دورهی این بیماری در سگها به صورت کوتاه مدت است. اما ممکن است این بیماری باعث ایجاد ناراحتی در شکم برای چند روز در سگهای آلوده بشود.
بیماری کورناویروس بیشتر خود را در توله سگهای جوان بروز میکند و معمولا با بیحالی و کاهش اشتها همراه است. مدفوع سست است و بوی بد و رنگ نارنجی دارد.ممکن است حاوی خون و مخاط باشد.
البته علائم زیادی برای اسهال سگ وجود دارد که ممکن است شما را دچار نگرانی نماید برای همین اگر تا ۲۴ ساعت علائم اسهال در سگ شما خوب نشد حتما به دامپزشک سگ خود مراجعه نمایید.
کروناویروس در گربهها
یکی ار مقالاتی که در ژورنال معتبر نیوانگلند چاپ شد نشان داد محققان ۶ گربه را به کروناویروس آلوده کردند و آنها را در میان گربههای دیگر قرار دادند.هیچ گزارش آلودگی از گربهها به گربههای دیگر داده نشد و گربهها توانستند بهراحتی این بیماری را بدون آنکه عوارضی از خود نشان دهند رد نمایند.
تحقیق دیگری که در ژاپن وآمریکا نیز انجام شد نشان داد که گربهها نمیتوانند ویروس را به گربههای دیگر منتقل نمایند.
آیا درمانی وجود دارد
متاسفانه تاکنون هیچ درمانی برای کروناویروس پیدا نشده است.این بیماری هیچ درمان اختصاصی ندارد و برای همین آنتیبیوتیکها در این بیماری بیاثر هستند، اما میتوانند در کنترل عفونتهای باکتریایی ثانویه موثر واقع شوند.
خودداری از غذا به مدت ۲۴ ساعت پس از قطع اسهال و بازگشت تدریجی مقادیر کمی از مواد غذایی ممکن است تنها درمان لازم باشد. امکان دارد حیوان به علت کم آبی برای اصلاح عدم تعادل مایعات و الکترولیت به مایعات داخل وریدی(سرم درمانی) نیاز داشته باشد. مداخله زودرس پزشکی کلید اصلی موفقیت برای درمان خواهد بود.
در حال حاضر یک نوع واکسن برای سگها ساخته شده است اما هنوز به اطمینان نمیتوان گفت که این واکسن در مورد سگها کار میکند و یا نه؟
آیا باید برای حیوانات ماسک تهیه شود
در حال حاضر مدرک زیادی در دست نیست که نشان دهد حیوانات این بیماری را از انسان و یا حیوانات دیگر دریافت میکنند اما بهدلیل جدید بودن بیماری این احتمال را (انتقال بیماری به حیوانات) را نادیده گرفت.اما کارآیی ماسک برای حیوانات ثابت نشده است. زیرا امکان دارد ماسک در گونههایی از سگها و گربهها باعث اختلالات تنفسی شود.
نتیجهگیری
متاسفانه هر روز در ایران شاهد آن هستیم که افرادی که حیوانات خانگی دارند از ترس ویروس حیوانات خود را در خیابانها رها میکنند. علاوه بر آنکه حیوانات منشا بیماری نیستند (این نکته را دکتر بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان بیماریهای واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی نیز تاکیده کرده است) عامل انتقال کرونا ویروس نیستند پس بهتر است در زمان همهگیری کروناویروس از حیوانات خانگی خود نگهداری نمایید. اگر شما که این مقاله را میخوانید در زمان همهگیری با احیواناتی روبرو شدید که از حیوانات خانگی بودند و در خیابان رها شده بودند اگر میتوانید از آنها مراقبت نمایید و یا برای آنها غذا تهیه نمایید.لطفا حیوانات خانگی خود را رها نکنید.