سگ

آشنایی با علت پارس کردن سگ و راهکار جلوگیری از آن

واق واق کردن یکی از ویژگی‌های ذاتی سگ‌ها است. آن‌ها از طریق ایجاد صدایی که اصطلاحا به آن پارس یا واق واق می گوییم به ایجاد ارتباط و ابراز احساسات می پردازند. با این وجود واق زدن بی دلیل یا مداوم سگ ها یک مشکل و ناهنجاری است. مخصوصا در آپارتمان ها و محیط های کوچک که چنین صداهایی مخل آسایش همسایگان می شود. به همین دلیل باید علت پارس کردن سگ را بشناسید و با رفتار و تربیت صحیح، جلوی آن را بگیرید.

علت پارس کردن سگ چیست؟

اگر علل واق واق کردن سگ‌ها را بشناسید، به سادگی می‌توانید آن‌ها را برطرف کنید. اما باید بسیار صبور باشید و با تشویق به موقع و تنبیه صحیح، عادت آرام ماندن و پارس نکردن را در سگتان نهادینه کنید. هرگز از تنبیه فیزیکی برای جلوگیری از واق واق سگ استفاده نکنید. زیرا این روش علاوه بر غیراخلاقی و غیرانسانی بودن، می‌تواند باعث اضطراب و تشدید پارس کردن سگ شود. در ادامه ایم مقاله از پت جان با برخی از دلایل واق واق سگ در طول روز و راهکارهای مقابله با آن‌ها آشنا شوید.

علت پارس کردن سگ

خطر

خیلی طبیعی است که سگ‌ها در هنگام مواجهه با خطر شروع به پارس کردن نمایند. این خطر می‌تواند ورود یک شخص غریبه (از نظر سگتان) به منزل یا مشاهده یک حیوان خطرناک مانند مار در جنگل باشد. پس اگر سگتان معمولا پارس نمی‌کند، با شنیدن صدای او حتما این مشکل را بررسی کنید.

برقراری ارتباط

سگ‌ها برای ارتباط با یکدیگر از پارس می‌کنند. گاهی ممکن است صدای واق واق سگی در همسایگی خود را بشنوید و پس از آن سگ شما هم شروع به پارس کردن نماید. این امر کاملا طبیعی است و معمولا چندان آزار دهنده نبوده و پس از مدت کوتاهی خاتمه می‌یابد. اما در صورت لزوم می‌توانید سگتان را از محیط دور کنید یا داخل خانه ببرید تا ساکت شود.

هیجان

بروز احساسات هیجانی یک علت پارس کردن سگ است. مثلا زمانی که پس از یک مسافرت طولانی صاحبش را می‌بیند. یا هنگامی که ظرف غذای مورد علاقه‌اش در حال آماده شدن است، ممکن است شروع به واق واق کند که امری موقتی بوده و نگران کننده نیست. اما می توانید با آموزش او را از پارس کردن منع کنید.

جلب توجه

گاهی ممکن است سگتان از روی بی‌حوصلگی یا برای جلب توجه شما شروع به پارس کردن کند. در این حالت معمولا صدایش به ناله شبیه است و پرخاشگرانه نیست. در این شرایط، بهترین کار برای خاتمه دادن به سر و صدای او نوازش سگ و بازی با او است. البته اگر به دلیلی مانند تنبیه و آموزش به سگتان بی‌محلی می‌کنید، باید کمی تحمل داشته باشید.

بیماری

یک علت پارس کردن سگ احساس درد یا بیماری است. در نتیجه اگر دلیل مشخصی برای واق واق و بی قراری سگتان پیدا نمی‌کنید، حتما از دامپزشک کمک بگیرید.

علت پارس کردن سگ

جلوگیری از پارس کردن سگ در شب

واق واق کردن سگ در هنگام شب خیلی مشکل‌سازتر از پارس کردن آن‌ها در هنگام روز است. زیرا اولا شب‌ها به دلیل سکوتی که در فضا حکم فرما است، صدای واق زدن سگ بلندتر شنیده شده و تا مسافت دورتری به گوش می رسد. از طرف دیگر اغلب افراد در هنگام شب مشغول خواب و استراحت هستند و سر و صدای زوزه و پارس سگ می‌تواند اختلال بیشتری در آسایش همسایگان ایجاد کند که ممکن است عواقب بدی مانند شکایت همسایه‌ها را در پی داشته باشد.

پس اگر سگتان در هنگام شب شروع به واق واق می کند، باید فورا جلوی این کار او را بگیرید.

علت پارس شبانه

برای جلوگیری از سر و صدا، ابتدا باید علت پارس کردن سگ در شب را پیدا کنید. شاید مشکلی وجود داشته باشد که بتوانید به سادگی آن را برطرف کرده و آرامش را به خانه خود و همسایگانتان باز گردانید. به یاد داشته باشید که هرچه سریع‌تر برای آرام کردن و جلوگیری از واق واق سگ اقدام کنید، کارتان آسان‌تر خواهد بود.

ترس از تنهایی

یکی از شایع‌ترین دلایل پارس کردن سگ در شب ترس از تنهایی است. سگ‌ها موجوداتی به شدت اجتماعی هستند و دائما برای پذیرفته شدن به عنوان یک عضو خانواده و ارتقای رتبه خود تلاش می کنند. به همین دلیل تنها ماندن در شب یا جدا بودن از سایر اعضای خانواده، مخصوصا صاحبشان، برای آن‌ها شدیدا آزار دهنده است. بنابراین اگر خانه سگتان بیرون از منزل است و باید شب‌ها تنها بیرون از منزل بماند، به او اجازه دهید وارد خانه شود و یک جای خواب کوچک در گوشه‌ای از منزل برایش در نظر بگیرید.

عدم فعالیت کافی

حتما می‌دانید که سگ‌ها نیاز به پیاده‌روی روزانه و تحرک دارند. البته میزان نیاز به تحرک در سگ‌های مختلف متفاوت است. اما نگهداری سگ‌ها به مدت طولانی در یک مکان و عدم امکان جست و خیز و تخلیه انرژی، می‌تواند منجر به کلافگی سگ در هنگام شب شود. اگر این مساله تداوم پیدا کند، روزها نیز از واق واق سگ و کلافگی‌های او در امان نخواهید بود.

راه حل این مشکل ساده و واضح است. سگتان را به مدت طولانی در یک مکان نگهداری نکرده و اورا محبوس نکنید. همچنین به فعالیت سگتان اهمیت دهید.

گرسنگی

یک شایع علت پارس کردن سگ در هنگام شب، گرسنگی است. رفع این مشکل بسیار ساده است. فقط کافی است که همیشه به موقع و به مقدار کافی به سگتان غذا بدهید. فراموش نکنید که حتما این مطلب در مورد غذاهای ممنوعه برای سگ را مطالعه کنید تا تصادفا غذای خطرناک و نامناسبی برای سگتان آماده نکنید. زیرا بعضی از لذیذترین غذاهای انسان‌ها، به شدت برای سگ‌ها سمی هستند.

سر و صدا

سگ‌ها از دیرباز به عنوان نگهبان مورد استفاده قرار می‌گرفتند. آن‌ها شنوایی خوبی دارند و نسبت به صداهای گوناگون حساس هستند. سگ‌های خانگی و آپارتمانی نیز، اگرچه ممکن است برای نگهبانی تعلیم ندیده باشند، نسبت به صداهای گوناگون حساس هستند. ممکن است در طول روز که سر و صدای محیط بیشتر است، سگتان به صداهای مختلف واکنش نشان ندهد. اما در هنگام شب هر صدایی جلب توجه خواهد کرد.

برای رفع این مشکل بهتر است محل خواب سگتان را به قسمت آرامی داخل منزل انتقال دهید تا صدای اتوموبیل ها یا راه رفتن همسایگان در راه پله، توجه او را جلب نکند.

موجودات زنده

شاید برایتان عجیب باشد که دیدن هر موجود زنده‌ای در هنگام شب، می‌تواند علت پارس کردن سگ شما باشد! دیدن حیواناتی مانند پرندگان، سنجاب‌ها، قورباغه و حتی گذر انسان از نزدیک منزلتان، می‌تواند باعث واق واق سگ شود. البته به شرطی که سگتان این موجودات متحرک را ببیند. پس برای جلوگیری از پارس کردن سگ در شب، کافی است او را به اتاقی انتقال دهید که نتواند از پنجره موجودات متحرک را ببیند.

بیماری

در پایان، همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد، ممکن است یکی از دلایل پارس کردن و زوزه کشیدن سگ بیماری یا درد باشد. پس این مساله را پشت گوش نیندازید و اگر بی قراری سگتان چند شب تکرار شد، یا به طور ناگهانی شروع شد، حتما برای چکاپ به دامپزشک مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا